Sun Rain Room Wins RIBA London Award

May 24th, 2017

17-05-22_RIBA Awards_Tonkin Liu.jpg
We are very pleased to announce that our Sun Rain Room has been awarded up a RIBA London Award. After 12 years of love and labour the Sun Rain Room was recently completed, just in time for the summer!

Ness Point House shortlisted for RIBA South East Award

March 20th, 2017

2_Tonkin-Liu_Ness-Point_NG.jpg1_Tonkin-Liu_Ness-Point_NG.jpg
Photos by Nick Guttridge

We are excited to announce that Ness Point House, Dover, has been shortlisted for the RIBA South East Award. The winner will be announced on 25th May - read the full shortlist here.

Tonkin Liu reveals Cradle Towers scheme for the Chinese city of Zhengzhou

February 20th, 2017

zhengzhou_news_01.jpgzhengzhou_news_02.jpgzhengzhou_news_03.jpg

Tonkin Liu has unveiled its 2016 competition winning proposal for a new Trade Centre in Zhengzhou, in east-central China.

The Cradle Towers of Zhengzhou comprises five mixed residential, office and hotel towers that swoop out of podium housing retail and leisure. Hollowed out to form a ring, the podium forms a threshold between the city and a soft, sheltered landscape within.

A family of five towers of varying heights swoop out of the urban block to from a mountainscape. Vertical courtyards bring daylight into the deep plan at the base of the towers and establish vertical gardens up their inside faces.

A fluid landscape spills out of the cradle and under the lifted podium ring, connecting the vast inner courtyard to the wider city sprawling beyond. At the peak of each tower a roof-top glass house simultaneously screens the mechanical plant floors and greens the skyline.

the office tests the strength of innovative laminated plywood roof

October 28th, 2016

16-10_Load-Testing.jpg

After two months of construction, the Tonkin Liu team stepped out onto the experimental timber roof structure of the Sun Rain Room to complete a load test. Our structural engineer, hanging below in the hammock seat, seemed pleased.

Hull Solar Gate submitted for planning

September 30th, 2016

16-09_Hull Solar Gate.jpg

Situated in Queens Garden, Hull - the Solar Gate has been submitted for planning. The Solar gate is a public realm artwork, that casts discs of light on the ground marking 24 memorable dates that have shaped our world and Hull’s local history.

Sun Rain Room at the Summer Exhibition

August 25th, 2016

IMG_3674.JPG

The last few weeks to visit the Summer Exhibition at the Royal Academy of Art. Pictured above is the model of Sun Rain Room which is currently under construction.


Ness Point House, Dover completed

July 29th, 2016

16-07_Ness Point.jpg16-07_Ness Point_1.jpg

Shell Lace Workshop at the Victoria and Albert Museum

June 30th, 2016

16-06_V&A.jpg16-06_V&A_1.jpg

We held a shell lace workshop as part of the V&A Sanctuary for Teachers in June, part of the Victoria and Albert Museum Engineering Season which runs until 6th November 2016.

Dingley Place back in the spotlight - Warehouse apartment up for sale

May 24th, 2016

Dingley Place - The Modern House (21).jpgDingley Place - The Modern House (15).jpg
Photos by The Modern House.


Dingley Place, a 'dramatic' live/work warehouse apartment is currently for sale with The Modern House.

A former warehouse, Dingley Place was transformed into a gallery and living space in 2001. An open plan living space with full height sliding doors opening into the patio garden, is combined with original features such as exposed brick work and steel columns. Read the full property listing here.

Kingston Ancient Market Place and Stalls Wins RIBA Award

May 4th, 2016

Blog_Kingstons wins RIBA.jpg

Over 50 years the RIBA awards have celebrated the best in architecture across the country and globe. We are very proud to be winners in the RIBA London Award 2016 for our Kingston Ancient Market Place and Stalls .

Over four years, the Kingston Ancient Market Place and Stalls project sought to revive and regenerate the market place and bring back focus to the beautiful Market House at the centre of the square. RIBA described the project as an ‘economic and sustainable transformation of this part of Kingston', read the full article at Architecture.com